cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

C1/D viza za delo na ladji je v žepu

No, pa smo opravili še zadnje formalnosti za delo na ladji - c1/d viza je v potnem listu, velja pa 5 let. Potni list vam mora veljati vsaj še 18 mesecev - če vam preteče prej, si naročite novega (kot sem ga jaz). Noben problem ni naročiti nov potni list, čeprav vam stari velja še leto ali več - jaz sem ga dobila v 5 delovnih dneh. Če boste šli delat nov potni list, se morate tudi fotografirati za biometrični potni list (mimogrede, poskrbite, da vaša dva kazalca ne bosta poškodovana, ker morate za nov potni list dati prstne odtise kazalcev). Ker morate pri spletni vlogi za c1/d vizo  za delo na ladji naložiti primerno fotografijo, vam svetujem, da fotografu rečete, če vam lahko da to fotografijo tudi na usb ključek ali pošlje po mailu (jaz sem jo šla iskat naslednji dan, hvala bogu so jo še imeli v računalniku).

Ok, zdaj pa navodila. Ko pridete do tega koraka, vam bo Helena poslala mail z linkom, kako izpolniti spletno prijavo za c1/d vizo za delo na ladji. Link je https://ceac.state.gov/genniv/. Pri sebi imejte svoj (novi) potni list, ime ladje ter kontaktne podatke Helene (ali Sašota, če boste na ladji gostinec) in ene osebe iz Miamija (jaz sem iz enega Heleninega emaila prepisala ime in priimek, naslov in telefonsko številko neke Daleie W. iz pisarne v Miamiju). Če ne boste v nobenem Heleninem emailu prejeli tega podatka, najprej za to prosite Heleno, ker vas spletna aplikacija ne bo spustila naprej. Pa prosite jo tudi, da vam pošlje 'letter of company', ki ga morate prinesti s sabo na ameriško ambasado. Pri izpolnjevanju te spletne prijave se vam bo prav gotovo kje zataknilo, ker zahtevajo vse mogoče, zato se tega lotite nekje sredi dneva, da lahko pokličete Heleno in jo vprašate, kaj tam napisati. Meni se je najprej zataknilo pri vprašanju, katero vizo potrebujem. Nikjer ni pisalo c1/d viza, nikjer ni pisalo delo na ladji, zato sem tam kar na pamet označila 'other'. Nato mi je odprlo še en okenček, kjer pa je med drugim pisalo tudi 'crewmember'. Naprej sem vse znala izpolniti, le nekje pri koncu pri vprašanju 'Will you be serving...' in še nekaj naprej se mi je ustavilo. Bom stregla na ladji? Em... Če sem označila 'yes', sem morala vpisati ime ladje in identifikacijsko številko ladje, ki pa je nimam. Helena, help.  Ne, ona je tudi nima. Ok, označila sem 'No' in šla naprej. Celoten vprašalnik si morate sprintati in ga prinesti s sabo na ambasado. Na koncu vam izpiše še podatke s kodo (tako kot v trgovini na izdelkih), ki si jo morate sprintati.

Electronic visa application

ZELO KORISTEN NASVET!!! Vsak korak, ki ga naredite pri izpolnjevanju te prijave, shranite! Takoj na začetku si shranite tudi identifikacijsko oznako (na začetku vam jo napiše na sredi strani, med izpolnjevanjem spletne prijave pa je vseskozi napisana v desnem zgornjem kotu), ker z njo potem odprete svojo prijavo, ki je že izpolnjena do tam, kjer ste jo shranili. Aplikacija je malce čudna - če predolgo mečkaš, ti kar napiše, da je seansa potekla, ker je baje minilo 20 minut od zadnje shranitve (pa čeprav so morda minile le 3-4 minute).

Ko to izpolnite, se prav tako preko spleta naročite še na 'zmenek' na ameriški ambasadi v Ljubljani. Odpre se vam koledar in zraven označeno, kdaj je še prosto. Sami izberete datum in uro in se takrat pojavite za rešetkami ameriške ambasade. That's it, folks.

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010