cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Incredible India

Indija... Kako naj vam opisem to drzavo? Drugacna je. Popolnoma drugacna. Marsikdo bi me vprasal, ali sem pri zdravi pameti. No... Se sama ne vem.

Mumbai (ali Bombay za vse ostale, ki ne zivijo tu)... Na indijska tla sem stopila okoli pol pete ure zjutraj. Trenutno je tu dezevno obdobje, neke hude vrocine naj ne bi bilo, ampak jaz sem postala kar malce omoticna, ko je vame udaril soparni indijski zrak. Verjetno je ze ob tej uri bilo okoli 30 stopinj. Fant me je ze cakal na letaliscu. Grozen obcutek, ko se nahajas v okolju, kjer po dolgem casu niti svojega fanta ne smes poljubiti v javnosti. No, midva sva bila locena le dva tedna, ampak meni se je zdelo kot cela vecnost. Saj veste, sveza ljubezen...

Med voznjo do doma so moje oci bile sirom odprte, opazovala sem okolico, v kateri bom prebivala naslednje tri tedne. Bila sem popolnoma vznesena nad vsem, kar sem videla. Vse mi je bilo zanimivo, vse novo, po drugi strani pa vse nekako podobno drzavam, ki sem jih videla v Juzni Ameriki. Promet tu je gost ze v ranih jutranjih urah, brezdomci so se utaborili kar na plocnikih, take in drugacne neprijetne oziroma meni neznane vonjave se sirijo po celem mestu, da o potepuskih psih sploh ne govorim. Revscino je opaziti na vsakem koraku. Zalostno, ampak tukaj enostavno moras zapreti oci. In nima smisla imeti slabo vest, ker tako ali tako ne mores nicesar spremeniti. In ce imas tako svetlo kozo kot jaz (ki je za slovenske razmere sicer temna), si tu seveda atrakcija, vsi te gledajo, vendar ni nobenega nadlegovanja. Pac si jim zanimiv. Ce bi bila blondinka, se jih verjetno ne bi mogla znebiti vse do vstopa na avion za nazaj.

Ko sva prisla do vrat stanovanja, me mama (aay) ni pustila naprej. Lepo sem pocakala pri vratih, da je opravila vse svoje vraze, potem pa sem lahko vstopila. Kaj je naredila? Ne vem, kaj je imela, neko sveto vodo verjetno, malo pospricala po meni, polila po cevljih in odsla do okna v skupnem hodniku. Baje je tako z mene snela vse zle in pozeljive poglede, ki so me obdajali do zdaj. Tus in postelja, to je vse, kar sem videla ob petih zjutraj, po celodnevnem potovanju. Ob sedmih zjutraj pa je aay ze trkala na vrata. Zajtrk. What?!? Heh... Ok, takoj prvi dan je pa res ne smem uzaliti, ker pojma nimam, kako hitro ali pocasi se tu ljudje uzalijo. Pripravila je nekaj sladkega, verjetno riz, z rozinami in indijskimi orescki. Akshay jo je ze zdavnaj opozoril, da zame hrana ne sme biti niti malce zacinjena, tako da aay pripravlja prirejene obroke in resnicno ne stradam. Clani druzine celo sami spoznavajo, da je hrana brez teh zacimb prav tako dobra. Aja, imajo pa doma dve sluskinji, eno za kuhanje kosila in vecerje, drugo za pospravljanje. Tako da ko se celo sama ponudim za pomoc v gospodinjstvu, mi branijo, ker potem sluskinji nimata kaj poceti, onidve pa potrebujeta ta denar (okoli $10 mesecno) za prezivetje. Ok, prerekala se pa tudi ne bom, ne. Se pa pocutim malce cudno, ko niti kroznika z mize (oziroma bolje receno s tal) za sabo ne pospravim. No ja, verjetno se ni tezko navaditi na tako zivljenje. Aha, moja druzina je vegeterijanska. Torej samo zelenjava in sadje na sto in en nacin. Imajo pa Mc'Donalds, Pizza Hut, Domino's, vse mozne tuje restavracije, kjer dobis popolnoma obicajno hrano, tako da res tu ne mores stradati.

Gateway of India

Taj Mahal Hotel

Shopping time in Mumbai

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010