cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Javljanje iz Indije

Malce sem se ze navadila na okolico. Pa da vam opisem svoje vtise.

Obnasanje v javnosti: lahko se drziva za roke. To je to. Nikogar nisem videla, da bi pocel kaj drugega. Sprehodila sva se ob obali, kjer je znano obmocje za pare, vendar so vsi le sedeli tam in se lepo gledali, malokdo je bil objet. Cesto lahko preckas kjerkoli in kadarkoli. Imajo semaforje, vendar tam nihce ne ustavi prometa, razen krave. Krava je tu sveta zival, zato. Zato tudi govedine ne boste jedli v Indiji. Voznja je divja, vsi neprestanoma trobijo, cetudi so prvi v vrsti. Motoristi vozijo slalom, rikse se prav tako vrinejo v vsako luknjo med avtomobili (rikshaw: tipicno majhno prevozno sredstvo za dva, s tremi kolesi, namesto taksija in izjemno poceni).

Riksa (rickshaw)

V Mumbai-u neke plaze ni, voda je izjemno umazana, zato se danes z dragim odpravljava 'na morje', v Goo. Goa je znano indijsko turisticno mesto, vendar ne v tem letnem casu. Pricakujem, da tam ne bo neke hude guzve. Ali pac?

Obleka: lanene kapri hlace in najtanjse majice, kar se da dobiti. Pa se se kuham. Ponoci moram nositi pizamo, ker ze tako krsim vse mozne indijske zakone s tem, da spim pod isto streho s tipom. Pa ne le pod isto streho, celo v isti sobi in, kaj hujsega, na isti postelji. Ni vecjega greha. Ampak moja tasca je tako napredna, ve, da ni povsod tako, kot v Indiji, ve, da sva tudi prej na ladji kabino delila, tako da zdaj nima smisla slediti neki tradiciji. Srecna sem lahko, da imam tako bodoco druzino. Tasca me je ze oblekla v sari. Sari je tradicionalno indijsko zensko oblacilo. Obleces kar se da kratko bluzico, spodaj neko tanko dolgo krilo (ne kar eno krilo, ampak se posebej kupi in barvno kombinira s sarijem, ki ga potem ogrnes okoli sebe). To krilo v pasu dobro zategnes, ker moras potem zacetek sarija (kar je v bistvu le izjemno dolg kos lahkega blaga) zatlaciti v pas in pripeti z varnostno sponko, potem ga nekako ovijas okoli sebe, pa nad ramo, pa pod ramo, pa nekaj nagubas, pa... Pojma nimam. Mi je kar nekajkrat pokazala, ampak... Ne bo slo. Drugo, enostavnejse oblacilo od sarija, je panjabi [pandzabi]. Spodaj imas oblecene dolge tanke (ali oprijete ali pa zelo siroke) hlace, ki so v zgornjem delu nekako cudno krojene, zelo siroke, baje zaradi udobnosti. Zgoraj pa obleces do kolen ali celo daljsi top, z rokavi ali brez, kakor ti pase. Jaz imam za oprijete hlace premocne noge, tiste siroke so m ibile pa tako smesne, da tudi poskusila nisem. Torej panjabi ni zame (razen ce ga gremo narediti po meri). Zato pa imam kurto in nekaj zelo podobno nasim legicam. Kurta je daljsi top (do kolen ali malce krajsi), njihove legice  se imenujejo chudidar, so pa hudooooo dolge, ampak le s tem namenom, da jih spodaj lahko nagubas. Evo mene v kurti in indijskih legicah. Ali sem ze kaj podobna Indijkam? Samo se bindi mi manjka na celu (tista pika med obrvmi, ki jo barvno kombiniras z oblacilom).

Kurta in chudidar (legice, spodaj nagubane)

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010