cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Komentarji o delu na ladji na STA forumu

Prepricana sem, da vsi, ki vas zanima delo na ladji in prebirate moj blog, prebirate tudi komentarje na STA forumu. Tudi jaz sem v preteklosti vsak dan odprla ta forum in preverjala, ali so objavljeni kaksni novi komentarji. Ma kaj vsak dan, vsako uro sem cekirala nove objave. Vse sem prebrala, od prve do zadnje strani, in to ne samo enkrat. Veliko negativnih komentarjev sem zasledila, ampak nic ni vplivalo na mojo odlocitev. Grem na ladjo in basta. Sama bom na lastni kozi ddozivela prednosti in slabosti, sama bom videla, ali je delo na ladji zame, ali lahko zdrzim med ljudmi razlicnega kova, ali sem sposobna ziveti v "kabini 4x4m", kot je nekdo komentiral, jesti tisto isto cudno hrano vsak bozji dan, delati "300 ur mesecno" za usivo placo,... Sama bom videla in sele nato posteno komentirala.

Danes sem se zopet nekako znasla na tem forumu in prebrala komentarje nekje od marca letos naprej. Pa evo se moj komentar na vse komentarje tam. Iz prve roke. Bolj iz prve roke ze ne more biti.

Delo na ladji je kot vsako drugo, imas prednosti in slabosti. Imas placo, ki je, kakrsna pac je, imas brezplacno streho nad glavo, hrano in pijaco. Imas ljudi okoli sebe z razlicnih koncev sveta, naneslo je tako, da je vecina Filipincev in Indijcev. Narod pac ve, da se jim izplaca, oni doma z ladijsko placo gradijo skoraj da ne recem gradove, svojim druzinam omogocajo posteno zivljenje, ki ga sami niso mogli ziveti. Zal so od druzine loceni po 9 mesecev, a tako pac mora biti.

Preden sem dobila prvo ladjo, pojma nisem imela, kaj pomeni delati na Royal Caribbean, Celebrity, NCL, Carnival, Costa ali katerikoli ladijski druzbi. Kako bi pa vedela? Po branju teh komentarjev na STA forumu, ce sem se pa ze odlocila, da sama poizkusim, pa kar bo, pa bo? Cakala sem se pol leta po glavnem intervjuju, posteno sem se izmozgala, kar nekaj sivih las sem si izpulila iz glave. Na vso moc sem tezila Heleni, jo klicarila vsak teden in posiljala maile, kaj se dogaja. A vse se zgodi z razlogom, pravijo. In se ocitno res.

Bom komentirala nekaj komentarjev s STA foruma.

Robertino: Zal spadam v tisto manjsino zaposlenih, ki delo opravljamo zase in se za 2-3 sodelavce zraven in sem enako placana kot oni. Ampak jaz taka pac sem, sem vedno bila in vedno bom. Ne morem se necesa lotiti na pol, prepustiti delo ostalim in upati, da bo narejeno. Raje vse naredim sama in vem, da bo narejeno, in bo narejeno tako kot jaz mislim, da je prav. Moja in zgolj moja krivda je, da vse jemljem prevec osebno, kot da gre za moje podjetje, in se ne morem polenariti in delati, kot delajo drugi. Samo pomisli: zakaj bi se nekdo pretegoval od dela, ce je pa enako placan za nedelo kot tisti, ki dela se za 2-3 zraven? Ni logike, ne? In dokler zemljo tlacijo taki ljudje kot sem jaz, se oni ne bodo spremenili. To tako je in to tako bo. Glede place se zal ne morem strinjati s tabo. Placa je zelo odvisna od tega, katero ladjo trofis. Jaz sem na zadnji, NCL Breakaway, vsak mesec prejemala povprecno $2000, s tem, da nikoli nismo dosegli cilja, ker je le-ta bil nenormalno visok (sodec po ocenah iz Miamija bi morali vsak teden oziroma v stirih dneh, kolikor so trgovine bile odprte na teden, na krizarjenju New York-Bermude prodati za pol milijona dolarjev robe, kar enostavno ni slo, saj smo bili 3 dni na teden popolnoma zaprti). Pa smo pluli iz New Yorka, poslusaj, iz New Yorka, iz Manhattna, kjer naj bi ljudje bili zapravljivi. Pa enostavno ni slo. Pa je placa bila se vedno kar lepa, vsaj za moje pojme. Za razliko od Celebrity Summit, ki je delala isto turo, le da je izplula iz New Jerseya, nekaj kilometrov stran, s popolnoma drugacno populacijo, pa ravno tako niso nikoli dosegli cilja, njihova placa je pa bila po mojih informacijah povprecno $1200 mesecno. Kje je hakeljc? V zvezdi, pod katero si rojen. Se pa popolnoma strinjam s tabo glede Starboarda, ki zadnje case resnicno najema le tiste, ki "hvatajo krivine", kot sam pravis. Se strinjam, resnicno se obcuti pomanjkanje dobrih, zanesljivih delavcev. In je popolnoma res, da gre podjetje v k.... Skoraj vsi na novo najeti sodelavci delo na ladji jemljejo kot neke vrste Spring Break, festa od jutra do sutra. Zjutraj ali popoldne, sploh ni vazno, na delo pridejo z rdecimi ucki in na videz nikakvi, da ne govorim o vonju po alkoholu, ampak nikome nista, ker je pretezko iz teama odpustiti tri, dva ali celo enega samega sodelavca, saj je skoraj nemogoce se isti teden dobiti drugega cloveka in team potem trpi pomanjkanje, je problem pri kritju odmorov, pa take. Ma kaksen problem? Ce jaz kdaj pridem na visji polozaj, pa vam tole obljubljam tu in zdaj, posiljam vse sumljive od prvega do zadnjega na test alkoholiziranosti. Bomo ze zmogli, bom sama krila odmore, ce bo treba, samo da ne gledam tistih zadetkov na delovnem mestu. Ampak ne, nasi tega ne delajo, ne vem, zakaj. Jaz kot manager jih ne bi gledala v svojem teamu. Ne bi. Ampak ok. V glavnem, je res. Starboardu primanjkuje dobrih, zanesljivih in postenih delavcev.

Poznavalec in Stari znanec: Oh, ta provizija podjetju Invermore Shipping oziroma RIV. Ljudje, placajte in odpisite teh €350. Nikoli vec jih ne boste videli, nihce vam jih ne bo povrnil in skoda, da sploh komu kaj govorite o tem nezakonitem poslovanju. Jaz sama sem osebno, iz oci v oci, o tem govorila s skoraj najvisje pozicionirano osebo iz glavne pisarne v Miamiju. Imela sem racun s sabo, pokazala sem listino in celo kam sem nakazala (v Italijo, jasno). Ja, bodo preverili, so ze slisali o tem. Od tega sta minili dve leti. Se je kaj spremenilo? Ja, se je. Jaz sem placala €300, vi zdaj placujete €350. Jaz sem placala Invermore Shipping, vi placujete RIV. Helena je pa ostala Helena. To je to. Dejstvo je, da brez placane provizije ne dobite pogodbe. Ce si zelite opravljati delo na ladji, placajte, pojdite na ladjo, ki vam je dodeljena, opravljajte svoje delo (in ostanite posteni in marljivi kot ste), se zabavajte, sprejmite to priloznost kot edinstveno izkusnjo v zivljenju in zivite, kot vam pase. Ce vam je vsec, se vrnite, ce vam ni, si najdite delo na kopnem. Enostavno kot pasulj, bi rekli nekateri. Oh joj, kaksna skoda toliko grdih besed. Toliko tega sta napisala, pa vse je brez pomena. Kaj mislita, da Heleno skrbi, kaj se pise in govori o njej? Skoda jo je nagovarjat in ogovarjat. Zakaj bi njo vajine besede zabolele in bi se zamislila nad svojimi dejanji? Ona je nasla luknjo v zakonu, izkorisca, kar se izkoriscati da, zivi na visoki nogi in ni ji hudega. Ocitno ji nihce nic ne more. Kaj zdaj? Ce hoces opravljati delo na ladji, ji bos placal provizijo, da si bo natankala tisto kovinsko mrcino, ki jo vozi, ona ti bo poslala pogodbo in ti bos sel na ladjo. Ce ne bos placal ti, bo placal nekdo drug. Tako je.

Liam: Se strinjam s tabo, res imam izjemno sreco, da dobivam ladijske druzbe in ladje, ki jih pac dobivam. V stirih pogodbah sem videla res veliko sveta. Aljaska, Panamski prekop, Juzna Amerika, Mediteran, Sueski prekop, Indijski ocean, Avstralija in Nova Zelandija, Bermude in se sto drzav vmes. Pa kje si to normalen clovek z normalno prisluzeno placo lahko privosci, ajde, kje? Je pa tudi res, kaj lahko se zgodi, da te posljejo recimo na Costo, ki vecinoma pluje po Mediteranu (le eno sem videla zasidrano v Buenos Airesu), ladijske druzbe pa ne mores zamenjati kar tako. Ampak tudi delo na ladji ladijske druzbe Costa je zanimivo, saj postanes del posebne druzine, dozivis veliko lepega, osebe in dogodki ti ostanejo v spominu za vedno. Kako bos vedel, kje so tvoje meje, ce jih ne preveris? Ce ti ni vsec, se pa pac ne vrnes vec. Si svoboden clovek in nihce te ne more prisiliti, da ostanes tam, ce ti ni do tega.

Se enkrat povem: meni ni zal, da sem se odlocila za delo na ladji. Kljub vsem negativnim komentarjem na STA forumu sem sklenila, da bom poskusila sama. In sem. To je bilo pred dvema letoma in pol. Do zdaj sem sla ze stirikrat. Trenutno sem na pocitnicah, baje grem decembra nazaj. Srecnica jaz sem spet dobila ladjo, ki pluje v konce, kjer se nisem bila, na Karibe (ce mi ne dodelijo druge ladje, kar se tudi zna zgoditi). Ampak kaj hocem povedati? Delo na ladji ni za vsakogar, nikakor ne. Ampak dokler ne poskusis sam, ne bos vedel, kje so tvoje meje, kaj je zate se sprejemljivo in kaj ni.

Vidim, da je marsikomu problem placa. Sama na ladji res nisem kaj dosti zapravljala, recimo povprecno $200-300 mesecno, sploh po prvi pogodbi sem domov prinesla bore malo denarja. Kam je sel, ne vem. Ampak na splosno nisem zapravljiva oseba. Po stirih pogodbah (april 2011-september 2013) imam na racunu skoraj $30.000. Ali se da toliko privarcevati doma? Ne vem. Jaz nisem mogla. Ni slo i gotovo. Dokler nisem sla na ladjo, sem imela na racunu skoraj vedno le nekaj stotakov, tako, za pijacko, pa morda za kaksne super poceni last minute pocitnice. Dejstvo je, da imamo doma take in drugacne stroske, denar enostavno kopni. Jaz sem zivela doma pri starsih, hrano in streho nad glavo sem imela brezplacno, vozila sem se z avtom, ki mi ga je oce kupil (no, tankala in registrirala sem ga sama), pa enostavno nisem mogla privarcevati. Zakaj, mi se vedno ni jasno. Ampak zdaj denar imam. Po dveh letih in pol. Res je, nimam druzine, nimam stanovanja ali kreditov, nikogar mi ni potrebno prezivljati. Zato pa imam. Sem dokazala sebi in ostalim, tudi vam, da lahko imam. Da lahko privarcujem. In tudi vi lahko. Vse se da, kar se hoce. Ce bi delala doma, na kopnem, tega denarja prav gotovo ne bi imela. Ne bi. Zato mi ne govorit, kaksne usive place so zdaj na ladjah in podobno. Jaz sem s svojo zadovoljna. Nadvse zadovoljna.

Za svojo lastno evidenco sem si tri tedne vsak dan pisala, koliko sem delala, do minute natancno. Evo se vam, da vidite, kako "tezko" mi je bilo najdaljsi teden v moji evidenci. (Ce ni zraven napisano delivery ali drill, pomeni, da je to delo v trgovini.)

                  30.06.2013 - New York 9:15-14:00 = 4:45 delivery 15:00-15:00 = 0:50 drill 17:00-23:25 = 6:25 Total = 12h

                   01.07.2013 - Sea day 1 8:45-12:30 = 3:45 13:30-17:40 = 4:10 19:40-23:30 = 3:50 Total = 11:45h

                  02.07.2013 - Sea day 2 8:45-11:00 = 2:15 12:00-18:40 = 6:40 20:40-00:50 = 4:10 Total = 13:05h

                  03.07.2013 - Bermuda 1 10:00-11:25 = 1:25 crew drill Total = 1:25h

                  04.07.2013 - Bermuda 2 /

                  05.07.2013 - Bermuda 3 17:30-00:00 = 6:30 Total = 6:30h

                  06.07.2013 - Sea day 3 8:30-11:00 = 2:30 12:00-19:15 = 7:15 21:15-01:00 = 3:45 Total = 13:30h

                  TOTAL WEEK = 58:15h

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010