cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Moje prvo javljanje – Kostarika

Heeeeej. 🙂 Na hitro eno javljanje. Grozen začetek sem imela. Med letom do New Yorka smo imeli neke težave z motorjem, zato smo morali prisilno pristati v Londonu, kjer smo izgubili 2 uri. In ker smo izgubili dve uri, sem v New Yorku zamudila avion za San Diego. Naslednji let sem imela šele zjutraj ob 9h, na ladji bi se morala pojaviti do 12h, jaz pa sem v San Diegu pristala nekaj čez poldne. Takoj sem pisala Heleni, da mi ne bo uspelo priti do poldne na ladjo, sporočila sem tudi na emergency number, pa še Helena jim je sporočila, tako da na srečo nisem imela nobenih težav. Pa tudi če bi ladjo zamudila, baje ne bi bilo tako hudo, ker bi me vkrcali nekje drugje. No, prtljago pa imam vso - oba kovčka. 😀

Zdaj pa še nekaj besed o delu. Delo na ladji je meni isto kot v Sloveniji v neki trgovini. Imela sem 'smolo', da je sodelavka morala na hitro domov, zato sem že tretji dan ostala sama v trgovini z logo izdelki.

Sonja Krese - sales associate from Slovenia

Ponavadi teden ali dva malo krožiš po trgovinah, šele potem te postavijo za določen pult. Ampak sem se kar hitro navadila, na začetku sem še potrebovala kakšno pomoč glede stornacij in to, zdaj je vse ok. Manager Jacques je iz Južne Afrike, assistant manager Desislava pa je iz Bolgarije in čez 3 tedne odhaja domov. Em... Kaj še, kaj še? O plači ne smem razglabljati, lahko pa povem, kako delamo. Ko je sea day, delamo od 9h-23h, vmes imamo pol ure pavze za kosilo in kasneje dve uri pavze za večerjo in počitek ali whatever. Do tega daljšega počitka smo oblečeni v črne hlače in njihovo majico, potem pa se moramo preobleči v uniformo (katero seveda nima nihče - imamo svoje hlače, bluzo in obvezno jakno!!!). Obutev: nekaj izjemno udobnega!!! Jaz imam balerinke in ene črne lahke superge. Ko je formal night, pa se moramo po drugi pavzi obleči in obuti elegantno. Takrat noge trpijo in komaj čakam, da pridem do svoje kabine, da se sezujem. Gostje naše ladje so starejši,večinoma prijazni in vljudni ljudje, tako da za zdaj še nisem imela z nikomer nobenih posebnih težav.

Party, party, party. Točno tako je, kot se piše po forumih. Domov bom prišla kronik. Jao jao... Imamo Indian party, Balkan party, Rock party, Latino party, svašta party. Vsak večer po službi, to nanese okoli enih zjutraj, šibamo v eno od kabin, kjer nas 4-5 oseb spije liter vodke z brusničnim sokom in sodo, ali kar direktno v disko za posadko, tam pa delaš, kar pač delaš.

Disko za posadko

Posadka na ladji: arrrrr... jaz sem baje edina Slovenka, je pa en kup Makedoncev in Srbov, tudi Hrvatje so, drugi itaq Filipinci, Indijci, itd. Fantje so pa... Arrrr. Precej jih je 2x za pogledat, pa tudi gejev nisem opazila kaj pretirano veliko. So, ampak ne polovica posadke. 😀

Sodelavci: cimra Davia iz Jamajke, Julia in Janos iz Romunije, Ruby in Gabriel iz Peruja, Adrian in Christian iz Mehike,  Alejandra iz Čilea, Rajesh in Raj iz Indije, Orlovka oziroma Ora iz Zagreba, Tony iz nevemkje in Zoran iz Makedonije. Ta zadnji še najbolj skrbi, da bo naša plača visoka, ker prodaja v zlatarni. 🙂 Upam, da nisem koga pozabila.

Šport: crew gym je zakon. Imamo moderne naprave, dve tekaški stezi, kolo, še nekaj podobno kolesu, ampak brez sedeža, en kup uteži in tistih multifunkcijskih naprav... Med razgledom ladje pa sem našla še boksarsko vrečo. Omg, I was soooo happy. Po mojem so se mi oči kar iskrile. Zdaj pa moram še nabaviti rokavice, da treniram in se vrnem v formi in ready za naslednji fajt. 😀 V guest gym še nisem šla, ampak tudi ni potrebe po tem, ker imam vse tu, pa še prazno je v glavnem, tako da...

Fitnes za posadko

Ladja Celebrity Infinity: baje je ena izmed dveh najboljših ladij v celi Celebrity Cruises floti, ker prinaša največ zaslužka. Bomo videli.

Še kaj? Aha, prvi port day sem bila določena za port manning. V vsakem pristanišču mora na ladji ostati določeno število ljudi, in mene je to doletelo ravno prvi dan. Ni ti treba nič delati, lahko spiš, fitnesiraš, whatever, samo z ladje ne moreš. Ponavadi te to doleti največ 1x na en cruise. Jaz sem zdaj torej rešena za en čas.

No, to bi bilo to. Naslednje javljanje ne vem, kdaj bo. Ko smo v pristanišču, se mi ne da vlačiti stvari s sabo, ampak se bom v bodoče verjetno raje razgledovala po mestih ali se sončila na plaži, tako da bo to javljanje tako, kot sem predvidela čisto na začetku - recimo 2x na mesec.Upam, da vam bo blog še vedno zanimiv, morda napišem še kaj koristnega.

Puntarenas-Kostarika

Lep pozdrav iz Kostarike.

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010