cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Napetost v teamu

Ko se je moje delo na ladji začelo, sem imela občutek, da sem del popolnega teama. Vsi prijazni, ustrežljivi, normalni... Z vsako novo menjavo v teamu pa so razlike med nama postajale vse večje in bilo je le vprašanje časa, kdaj bo nekje počilo. Delo na ladji v takem teamu prav resnično ni zabavno.

V trgovini z nakitom in urami so štiri osebe, ki se med sabo komaj prenašajo, opravljajo eden drugega, tožarijo managerju, kaj so oziroma česa niso naredili ostali trije, itd. Ma ni denarja, da me spravijo tja. Poleg tega pa so enako plačani kot vsi ostali. Zakaj torej delati tam in iskati neprijatelje, če od tega ni nobene koristi?

Drugi problem v teamu pa so govorice. Če ena oseba enkrat ne prespi v svoji postelji, zjutraj to ve cel team. Take govorice krožijo vseskozi o marsikomu. Tudi o meni, seveda, a zame že dolgo vedo, s kom sem in kje sem. Ko pa so take in podobne govorice začele krožiti o eni sodelavki in našem managerju, so se zadeve popolnoma obrnile. Vsi smo prejeli veliko graj, nekateri celo groženj, da naslednjič pakirajo kovčke,...

Na ladji govorice niso dovoljene. Ne le, da greste lahko takoj domov (če je vpletena oseba resnično ogorčena nad temi govoricami), celo pred sodišče vas lahko postavijo. Moj nasvet je, da karkoli slišite o komerkoli, zadržite zase ali povprašate direktno to osebo, kaj se dogaja, kajti drugače ste lahko v globokem d***u. Ne debatirajte o ničemer v prostoru, kjer so druge osebe, ali z osebo, ki ji ne zaupate 100%. Ko se ta oseba sooči z grožnjo o odpovedi, začne govoriti kot po tekočem traku. Sodelavka ima 'ukor pred izključitvijo', prav tako še drugi dve osebi iz teama, zato vam polagam na srce - zadeva lahko postane izjemno resna in neprijetna.

Team je zdaj razdeljen na več manjših skupinic, vsakdo se briga zase in skoraj nihče ne bi naredil ničesar koristnega za drugega sodelavca. Opozorilo: prav imajo - najprej poskrbite za svojo rit, ker nikogar drugega ne briga za vas.

In če koga prosite za pomoč, premislite dvakrat, če resnično potrebujete pomoč. Karkoli vam je naročeno, naredite sami. Jaz sem danes imela velik problem s sodelavko, ker sem jo vprašala, če mi pomaga pregledati vse ruske babuške, če je cela družinica na kupu, in teh babušk je več kot 100. Gre za to, da moramo babuške z manjkajočimi deli označiti kot poškodovano robo.

Sodelavka mi je pomagala pregledati en del in malce kasneje rekla, da je vse pregledano. Ampak ko sem v roke prijela eno babuško, ta v sebi ni imela vseh članov. Pogledam pet naslednjih, vse ok, pogledam sedmo, ta je čisto prazna, naslednja nima ujemajočega spodnjega in zgornjega dela,... Kakšna pomoč je to? In ko sem ji rekla, da dela ni opravila korektno, je takoj tekla k pomočniku managerja in mu rekla, da se obnašam bossy. Ta je prišel do mene, me nadrl, zakaj debatiram z njo, in rekel, če je kaj narobe, naj povem njemu in bo on uredil zadevo. Sploh mi ni dovolil, da pojasnim, kaj se je zgodilo. Sama od sebe sem šla direktno k managerju, ki je seveda že vedel, kaj se je zgodilo, mu pojasnila svojo stran zgodbe in edina oseba, ki je na koncu imela prav, sem bila jaz. Iz vse zgodbe sem se naučila le tega, da če se le da, nalogo v bodoče opravim sama!

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010