cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Potek zadnjega intervjuja za delo v gift shop

Ze nekaj casa sem v stiku z dekletom, ki se je odlocila, da je cas za spremembo. Delo na ladji se ji zdi primeren nacin pobega iz tega resnicnega sveta in ker se strinjam z njo, ji s svojimi izkusnjami in nasveti pomagam po svojih najboljsih moceh. S tem, kar ona zdaj dozivlja, pa morda lahko pomagam tudi vam. V tem prispevku vam bom z njenimi besedami opisala, kako je potekal cisto zadnji intervju v Beogradu, za delo na ladji v gift shop za podjetje Starboard Cruise Services. Punca, poimenujmo jo XY, mi je namrec vsa navdusena sporocila, da je uspesno opravila intervju za delo na ladji in mi opisala celoten postopek.

Ob 8:30 so se kandidati zbrali v hotelu v Beogradu, vsakdo je dobil nalepko s svojim imenom in stevilko, potem pa so jim dali kaksne pol ure casa za kavico. Ob 9h se je zacelo zares in trajalo kar cel dan, do 18h. Vmes so imeli dvakrat po 15 minut odmora in en daljsi odmor (eno uro) za kosilo.

Vse je potekalo v anglescini. Najprej se jim je predstavil Greg, ki je zaposlen pri Starboard Cruise Services in odloca, ali ste primeren kandidat za delo na ladji ali ne. Greg jim je povedal svojo zivljenjsko zgodbo in nato zacel s predstavitvijo podjetja. Podjetje je pravzaprav predstavljal skozi cel dan, vmes je dodal se kako svojo izkusnjo ali salo. XY pravi, da je vse skupaj bilo grozno smesno in predvsem sprosceno. Razen med predstavitvami, takrat so bili vsi zivcni (kandidati, namrec). Torej, med predstavitvijo podjetja so imeli pet razlicnih vaj, med katerimi so kandidati bili vseskozi ocenjevani, Greg si je na spisku prisotnih tudi ves cas zapisoval pripombe ob njihovih imenih.

  1. vaja: kratka predstavitev kandidata - ime, od kod ste, koliko izkusenj imate s prodajo in izpostavitev kaksne vase nenavadne lastnosti.
  2. vaja: razdeljeni so bili v skupine 6-7 oseb. Med sabo so si morali izmenjati zgodbe, kjer so kot kupec ali prodajalec doziveli neko res dobro izkusnjo. Nato so skupaj izbrali najboljso zgodbo, lastnik te zgodbe pa jo je predstavil ostalim kandidatom in seveda tudi "komisiji".
  3. vaja: razdeljeni so bili v skupine 5-6 oseb, iskati so morali skupne lastnosti, ampak bolj poglobljeno. Ni bilo dovolj ugotoviti, da imajo vsi crne cevlje, ampak bolj v smislu "vsako nedeljo radi sedijo doma, gledajo filme na FOX tv in ob tem pijejo zeliscni caj".
  4. vaja: vsi so vstali in zapustili svoja mesta, nato pa so se posedli glede na stevilko ob svojem imenu (1, 2, 3, 4...). Greg jim je razdelil razlicne slicice (na nekaterih je bil nakit, na drugih ure, na tretjih bizuterija itd). Dal jim je deset minut casa, da predstavijo odnos kupec-prodajalec. V predstavitvi so morali omeniti vseh sest elementov prodaje (prodajni krog - o tem boste slisali na predstavitvi podjetja in potem se najmanj 100x na ladji: Meet & Greet, What & Why, Features & Benefits, Overcome the Objections, Add-on Sale, Seal the Deal). Za to so imeli dve minuti casa.
  5. vaja: promocija. Za to nalogo so bili kandidati seznanjeni ze od strani Helene, se preden so sploh prisli na intervju. Za ta namen je vsakdo moral prinesti s sabo nek predmet. XY pravi, da je v bistvu bilo res smesno, saj so vsi mislili, da bodo morali ta predmet lepo kulturno predstaviti, a je slo za dejansko promocijo in so morali tam vpiti pred vsemi in ponujati svoj predmet kot nekaj najboljsega in nekaj, kar vsekakor moras imeti. Vecinoma so vsi zaceli z "Hi, how are you doing?", in potem nadaljevali s predstavitvijo, ki je morala biti cim bolj zivahna in energicna.

Na koncu je Greg razdelil liste, na katerih so kandidati oznacili, ce so ze kdaj v zivljenju prodajali kaksne zelo drage ure, nakit ali kaj podobnega, oznaciti so morali tudi, katere tuje jezike govorijo poleg anglescine. Potem pa je prisel se intervju 1:1, kar je bilo videti takole:

Greg je kandidate za delo na ladji postavil v vrsto, zopet po stevilkah (1, 2, 3,...). XY pravi, da ne ve, koliko casa so bili na intervjuju tisti za njo, a ona in vsi pred njo so opravili ekspresno hitro. Ko je XY prisla do Grega, je le-ta pogledal na list, kaj je oznacila, jo vprasal, kdaj je pripravljena iti na ladjo in to je bilo vse.

Vseh skupaj je bilo 33: 11 Slovencev, ostali so bili iz Bosne, Hrvaske, Madzarske, Slovaske in celo Belgije. Je pa Helena omenila, da ima naslednji dan isto delo, vendar s Srbi. Koliko jih je bilo sprejetih, ne ve, ve pa, da je od tistih Slovencev, s katerimi je sla skupaj na intervju za delo na ladji, pet sprejetih, dva pa zal ne.

Intervju je bil v sredo, v ponedeljek pa je XY ze dobila email od Helene, da je sprejeta. Zdaj ima punca doma norisnico in priznava, da se v njej kopici vrsta razlicnih custev - od navdusenja, vznemirjenja, veselja, pricakovanja, do strahu, kajti konec koncev gre za veliko spremembo. Ampak to si je zelela in hvala bogu tudi dobila priloznost. Do konca leta ima menda se sluzbo, potem pa bo v veselem pricakovanju naslednjega Heleninega emaila s podatki, kdaj in kam gre.

XY, srecno in naj ti bo izbor ladje in destinacije kar se da naklonjen. Vsem ostalim, ki se ze tedne, mesece, morda celo leta pritozujete nad stanjem v Sloveniji in suho denarnico in se sprasujete, ali je delo na ladji za vas ali ne, pa zelim v letu 2016 vec odlocnosti in drznosti. 🙂

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010