cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Prijava začasnega odhoda v tujino

Slovenska zakonodaja veleva, da moramo vsi, ki imamo v Sloveniji stalno prebivališče, na upravni enoti sporočiti odhod v tujino, če odhajamo za dlje kot tri mesece, pri tem pa jim sporočiti tudi naslov začasnega prebivališča v tujini. Delo na ladji povzroči odhod iz države za najmanj šest mesecev, kaj moramo potem storiti mi?

V to vprašanje sem se zapičila šele pred nekaj dnevi, ko sem šla na upravno enoto po rojstni list na mednarodnem obrazcu za poroko v tujini. In ko sem rekla, da opravljam delo na ladji, jo je zanimalo, kam prejemam pošto. Ja, domov, ne. Ja kako domov, če vas ni pol leta? Ja, kam pa naj, na ladjo? Mami mi sporoči, če je kaj takega, ponavadi pa so samo položnice za zavarovanje in telefon, nič posebnega. Potem ni nič več spraševala o tem, a meni se je vse skupaj zdelo malce čudno, in sem pogooglala, že zato, ker me je zanimalo, kdaj, kam in kako moram odjaviti stalno prebivališče, kdaj in ali sploh jim sporočiti, da sem se poročila v tujini in tako naprej.

Stric Google je povedal vse. No, skoraj vse. Znašla sem se na spletni strani E uprave in med drugim našla tudi storitev Prijava začasnega odhoda v tujino.

Citiram:"Posameznik s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki namerava začasno oditi z območja Republike Slovenije za več kot tri mesece na primer zaradi dela ali študija, mora svoj začasen odhod v tujino prijaviti katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu na območju Republike Slovenije."

In potem nekje na dnu strani še: "Z globo od 400 EUR do 1.200 EUR se kaznuje za prekršek posameznik, ki: -ne prijavi ali v predpisanem roku ne prijavi začasnega odhoda z območja Republike Slovenije." Več o vsem tem si lahko preberete na spletni strani Prijava začasnega odhoda v tujino.

e-uprava

What??? Meni še nihče nikoli ni omenil, da bi morala pred odhodom na ladjo to sporočiti na upravni enoti in jim dostaviti naslov začasnega prebivališča v tujini. Še bolj pa sem se zapičila v tisto globo, če tega ne storim. In tako sem se bolj poglobila v to zadevo. Postavila sem jim vprašanje, kako je z nami, ki opravljamo delo na ladji, kjer je nemogoče dostaviti naslov začasnega prebivališča v tujini.

In glej ga zlomka, danes sem dobila naslednji odgovor: "Odgovor organa MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE: Spoštovani, Zakon o prijavi prebivališča sicer določa, da je potrebno prijaviti začasni odhod z območja Republike Slovenije, kadar posameznik s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji namerava začasno oditi z območja Republike Slovenije za več kot tri mesece na primer zaradi dela ali študija, vendar pa prijava začasnega prebivališča ni mogoča na premičnem objektu, kar ladja seveda je. Lep pozdrav "

E tako. Prišla sem do zaključka, da prijava začasnega odhoda v tujino za nas, ki opravljamo delo na ladji, ni potrebna. Sicer je tako ali tako brezplačna, ampak hvala bogu, vsaj en opravek manj, preden se odpravimo novim dogodivščinam naproti.

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010