cb press review Personal Path to Pregnancy Goldfish Secrets Revealed Penny Stock Egghead Idol Lash Review Raspberry Ketone Max Secret Survey Review 3way2win Review Slim Without Gym eCash Opinions Sold Out After Crisis Boost Your Bust Review 24/7 Fat Loss Review Article Marketing Robot Review Aeon Guide Review top cb review best product review Clickbank Product Reviews Best CB Review User Reviews of Digital Products Ishbv.com | Product Reviews Easy Tips Penis Advantage Review Truth About Abs Review The Diet Solution Program Fat Loss 4 Idiots Review The Lazy Day Trader Review Million Dollar Pips Review Ejaculation By Command Penile Secrets Review ChopperTattoo Review Miami Ink Tattoo Designs The Lost Arthritis Cure Penny Stock Egghead Review Penny Stock Profit Review Magic Of Making Up Satellite Direct TV The Truth About Six Pack Abs Btv Solo Review DotComSecrets X Workout Finishers Net Space Profits 3.0 Bigger Butt Secrets

Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik

Eden od bralcev mojega bloga mi je priporočil knjigo z naslovom Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik avtorice Aksinje Kermauner. Gre za dnevnik Slovenke Tanje, ki je leta 2005 opravljala delo na ladji Silver Kiss, sicer v spa-ju, ampak dobro. Preko Cobissa sem takoj preverila, če imajo knjigo Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik tudi v naši knjižnici in naslednji dan že šla po njo. Zgodbe so me tako potegnile notri, da sem knjigo prebrala še v istem popoldnevu (mimo grede, knjiga ima 257 strani). S klikom na spodnjo sliko si lahko preberete kratek opis na spletni strani, kjer knjigo Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik lahko tudi kupite.

Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik

Knjiga je napisana v stilu, ki te res kar potegne notri, zaradi komičnih vstavkov sem se večkrat nasmejala do solz, zaradi podrobnih opisov pa sem si lahko skoraj v živo predstavljala dogajanje na ladji. Začne se s Tanjinim prihodom v London, kjer je imela usposabljanje za delo v spa, nato z letom v Južnoafriško republiko, kjer je začela svoje delo na ladji. Ladjo je na začetku opisovala kot izjemno veliko, zato sem mislila, da je delo na ladji res opravljala na neki velikanki, vendar je pozneje omenjeno, da je ladja za okoli 400 gostov in 300 posadke (če se prav spomnim). Torej precej majhna križarka, s katero je plula po zahodni obali Afrike, vse do Kanarskih otokov in nato po Mediteranu (tudi do Benetk, kjer se je srečevala s svojimi domačimi in prijateljicami), na koncu pa preko Rdečega morja do Sejšelov. Tam se je izkrcala in po enem tednu počitnic ter osmih mesecih dela poletela domov. Vmes je seveda opisanih na stotine zanimivih dogodkov, ki pa so meni pustili vtis, da gre na ladji predvsem za pijančevanje in 'crkljanje' z nekom od posadke, v glavnem pa z več njimi. Ko gre eden domov ali pride mimo lepši in boljši, si pač omisliš drugega. 🙂

Tanja je baje bila najlepša na tej ladji in se je spetljala najprej z nekim Pablom, nato pa z baje najlepšim članom posadke Amadeejem, s katerim se je po še eni opravljeni pogodbi tudi poročila. Zdaj živita malo v Sloveniji, malo v Franciji in malo v Maroku. O, kako lepo.

Knjiga Smaragdna obzorja: Tanjin ladijski dnevnik je res zanimiva in jo tudi jaz priporočam vsem, ki vas zanima delo na ladji. Vendar pa je ne bi dala prebrati mami, ker bi verjetno tudi ona dobila vtis, da bom šla na ladjo predvsem pit in seksat, po vsej verjetnosti pa se bom še zaljubila v tipa iz bog ve kje, s katerim se sploh ne bo znala pogovarjati, ker ne govori angleško. Joy, oh, joy.

Comments are closed.

Delo na ladji tudi na FB

Celoten prispevek najdete tu.

Kontakt za delo na ladji
Gift Shop in Spa:
Helena Vehovec
041 739 011
helena@riv.si

Foto in Bar/Restavracija:
Sašo Vehovec
041 326 578
saso@riv.si

RIV d.o.o. - Consulting Agency
Šmarska cesta 7a
SI-6000 Koper
(ex Invermore Shipping)

Blog - NajBlog.si


CopyRight © 2010