Vecerja v restavraciji Teppanyaki ($25)
Na NCL Breakaway imamo vrsto posebnih restavracij, od ameriske O'Sheenans, brazilske Moderno, italijanske La Cucina, francoske La Bistro do kitajske Shanghai, japonske Teppanyaki, steak House in se kaksne.
Tokrat smo si za spremembo zazeleli jesti v restavraciji Teppanyaki. In kaksna sprememba je to bila, wau. Sef Alejandro, sicer Filipinec, je hrano pripravljal pred nami. Za mizo v obliki crke U nas je sedelo 7, na sredi je bila kuhalna plosca. Poberejo narocila in show se zacne. Se vedno sem vsa navdusena nad akcijo, ki nam jo je pripravil nas kuhar. Pribor je letel vsepovsod, lonci so ropotali, kuhar je pel in vriskal. Na FB v skupini Delo na ladji objavljam nekaj posnetkov tega vecera. Zal nisem obrnila iPhona, tako da boste morali glavo nagniti za 90 stopinj, ampak vsaj predstavljali si boste lahko, kaj vse mora danajsnji kuhar znati. Hrana? Hrana je bila odlicna. Ma kaj odlicna, ma niti ne vem, kako naj opisem vse skupaj. Za zacetek smo vsi dobili miso juho, pac neko japonsko juho, okusno. Potem pa je kuhar pripravljal za vsakega posebej, kar smo pac narocili iz menija. Jaz sem si zazelela mesanico morskega s kopnim: rakce, skampe in hobotnico z dodatkom govedine. Kuhar je vse pripravljal tako hitro in nam kos po kos nosil na kroznik, in ker smo bili lacni, nismo mogli cakati do konca predstave, tako da je hrana pocasi izginjala s kroznika in na koncu nisem imela kaj fotografirati. Sladica? Green tea cake with green tea ice-cream (fotka). O moj bog, kako slastno je bilo vse skupaj. Mmmm!!!