Crew mess vs. Garden Cafe
V crew mess se na mojem krozniku ponavadi znajde mini zemljica, tri rezine sira in salame (vcasih salamo zamenjam za losos, ki ga mimogrede na ladji imamo na tone), list ali dva zelene solate in jajcna ali tunina solata. Vcasih, ce mi v oko pade pizza, dodam se kos te, povrh pa ketchup in majonezo, da ima vse skupaj vsaj nek okus. Pomarancni sok iz avtomata, ki pa je, moram reci, precej podoben tistemu pravemu stisnjenemu soku(pa ni, je le koncentrat). Za sladico mlecni riz s sladoledom in javorjevim ali karamelnim prelivom. Ce ni mlecnega riza, pa kos torte, nadev je isti. Ce se resnicno zavem kolicine kalorij, ki jih vnasam vase s to sladico, raje vzamem hrusko ali jabolko. Zelo redko, moram priznati, ampak tudi to se zgodi. Enkrat do dvakrat na mesec. V crew mess zadnje case niti ne zahajam vec. Zakaj? Recimo, da gladovno stavkam. Popolnoma drugacna zgodba je v Garden Cafe, restavraciji za goste. Staff, kar trgovci tudi smo, imamo dovoljen vstop v prostore za goste. So neke omejitve, na zajtrk gremo recimo lahko pred 8h, na kosilo nam ni dovoljeno, ko plujemo na morju (sea day), na vecerjo gremo lahko po 20:30, vendar ne prvi in drugi dan. Prvi dan ne zato, ker je pac embarkation day in gostje se ne vedo, ali bi poskusili se katero od drugih (placljivih) restavracij, drugi dan pa ne zato, ker imajo posebno pogostitev - morsko hrano. Jastoge, razne skoljke, rakce itd. Se ve, da bi posadka vse pograbila, ce bi nam bilo dovoljeno na ta vecer v njihovo restavracijo. Heh... V Garden Cafe vecerjam le, ko smo na Bermudah, se pravi 4. in 5. vecer krizarjenja. Izbira je ogromna, od ameriske, azijske in mehiske kuhinje do raznih solat in zelenjave z zara, perutnina pripravljena na 101 nacin, da o sladicah sploh ne govorim. Najboljsi tiramisu na svetu, po palacinki si prste oblizujes se dolgo po tem, ko si jo ze pojedel. V glavnem, ni da ni. Kljub ogromni izbiri pa je moj kroznik na koncu vedno videti nekako enako. Piscanec na zaru ali pohane piscancje prsi, testenine po azijsko (z ogromno zelenjave in sojino omako, se mi zdi), pa se malce zelenjave z zara, morda kaksen kos izbranega sira in grozdje. Sok je se vedno iz avtomata. Zal, ne vem, kako je to mogoce, nimajo tistega odlicnega pomarancnega soka iz crew mess, imajo pa vode z okusom. Jagoda in kiwi ali tropical mango. Za sladico pa o-ho-ho palacinka z nadevom od jagod in jabolk in smetano, povrh vcasih se sladoled in cokoladni preliv. Vem, slisi se ogromno. Po resnici povedano tudi je ogromno. Ampak glede na to, da si kaj takega privoscim le 2x tedensko in preskocim kosilo na ta dan, pa se v fitnesu sem zadnje case vsak dan, se lahko tudi malce pregresim, kajne? Baje da ja. Ne vem. Fotke pridejo kmalu. 🙂